W kolejnej odsłonie nowości komiksowych Klubu Świata Komiksu Egmont pokazać chcemy nowość --- "Enola" oraz tom 5 naszych ulubionych niebieskich stworków tzn."Smerfy"
środa, 30 marca 2022
poniedziałek, 28 marca 2022
Komiksy dla najmłodszych od Egmont'u- marzec
Za oknami coraz cieplej a u nas nowości komiksowe Klubu Świata Komiksu Egmont. 9 marca swoją premierę miały dwie świetne serie dla początkujących "komiksiarzy".
piątek, 25 marca 2022
"Basia i przyjaciele" - nowości marcowe od Harperkids
Marcowe nowości od wydawnictwa Harperkids zakończymy na „Basia i przyjaciele” to nowa seria przygotowana specjalnie dla trochę starszych czytelników "Basi", którzy chętnie poznają bliżej jej przyjaciół i ich codzienne problemy. To przepełnione całą gamą emocji historie o relacjach w rówieśnikami i rodziną.
poniedziałek, 21 marca 2022
Czytam sobie - nowości od Harperkids na marzec
Marcowe nowości książkowe od Wydawnictwa Harperkids zaczniemy od serii książek do nauki czytania-Czytam sobie. Książki w serii zostały napisane przez poczytnych polskich autorów i pięknie zilustrowane, całość przygotowana zgodnie z zaleceniami metodyków. Historie zawsze wciągające, czasem z dreszczykiem, innym razem pełne humoru, przygód, emocji i wzruszeń – każde dziecko znajdzie wśród licznych tytułów coś dla siebie.
niedziela, 20 marca 2022
Hiacynty 3 d z plasteliny
Wiosno gdzie jesteś? przybywaj:) czekamy:)
Wy też tak nie możecie doczekać się wiosennego klimatu?
Dziewczyny przeziębione były, więc korzystaliśmy na całego i robiliśmy to co uwielbiamy- czyli puszczamy wodzę wyobraźni tworząc plastyczne inspiracje dla każdego:)
Dziś poczujecie wiosnę tak jak i my podczas tworzenia hiacyntów z plasteliny 💚🌸🌿🌱
poniedziałek, 7 marca 2022
Ciekawa gra planszowa od Wydawnictwa Muduko ---> Roszada Wśród Zwierząt <---
wtorek, 1 marca 2022
Akademia Mądrego Dziecka- "Dlaczego jemy rośliny- sekrety owoców, warzyw i zbóż" - nowości lutowe od Harperkids
Dlaczego jemy rośliny? Sekrety owoców, warzyw i zbóż.Akademia mądrego dziecka. Chcę wiedzieć.
Dlaczego w ogóle jemy akurat te rośliny, a nie inne? Czy warzywa i owoce zawsze były jadalne? Skąd pochodzą i jak powstają nowe odmiany? Na czym polegają modyfikacje genetyczne i czy są bezpieczne?